2015. április 28., kedd

Miért jó a koriander?

Az ájurvédában a koriander (dhanyaka) kiváló házi szer, nem hiányozhat egyetlen  háztartásból sem.  Felhasználható a friss zöld növény, a magok és por formájában.
Jótékony hatásai: 
  • hűsítő hatása van, lázas betegségeknél jól alkalmazható 
  • emésztésserkentő
  • jó felfúvódás ellen is
  • javítja a felszívódást  
  • vértisztító
  • természetes vizelethajtó
  •  kiváló gyulladásos folyamatok ellen az emésztőrendszerben és a húgyutakban 
  •  a növény friss leve belsőleg allergia ellen alkalmazható
  • segít a bőrproblémák viszketés, bőrkiütés esetén 
  •  segít a mérgeket eltávolítani a szervezetből 
A koriander akkor is jótékony, amikor a legtöbb fűszer ellenjavallott vagy csak óvatosan adható. Sokféle pitta rendellenességre kiváló (pl emésztő vagy húgyúti problémáknál).

Emésztési problémákra gyakran használják az ájurvédában az édesköménnyel és római köménnyel közösen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése